Hovedartikkelen i aprilnummeret av Magasinet Plot omhandler mobilstråling, og er skrevet av den prisbelønnede journalisten Thomas Ergo.

Artikkelen tar bl.a. opp hvorfor Gro Harlem Brundtland sluttet i WHO kort tid etter at hun sto frem som mobilallergiker. Hvordan har mobilbransjen jobbet for å unngå påstander om helseskadelig teknologi? Hvordan kan så mange normalt oppegående mennesker påstå at de blir dårlige/syke av mobilstråling og andre samtidig avfeie det som psykiske problemer? Kan det være at vi rett og slett blir forsøkt lurt alle mann – til å tro at dette ikke er helseskadelig – på samme måte som i tobakksaken? Skulle det være tilfelle, er det svært alvorlig, og myndighetene har bidratt aktivt for å tale mobilbransjens sak. Løp og kjøp – les og øk din kunnskap om et viktig tema!

Artikkelen har ført til debatt i avisene:

Aftenbladet 12 april 2012: Den mangeårige lederen av WHOs program for mobiltelefoni og helse anklager tidligere WHO-sjef Gro Harlem Brundtland for å ha skapt frykt i befolkningen. Årsaken er hennes åpenhet om at hun blir syk av mobilstråling.

Aftenbladet 13 april 2012: Stortingets helsetopper Bent Høie (H) og Laila Dåvøy (KrF) tror på Gro Harlem Brundtland og andre som hevder å bli syke av mobilstråling.

Aftenbladet 14 april 2012: Staten beslaglegger taket til beboere som er bekymret for mobilstråling

The Washington Times Communities by Dariusz Leszczynski April 14, 2012: Electromagnetic hypersensitivity in limelight in Norway – brought by an unlikely adversary

Mast Victims: Repacholi attacks Gro Harlem Brundtland on EHS claims

Magda Havas: Gro Harlem Brundtland talks at the University of Waterloo

Aftenbladet 2. mai 2012: Gro: – Jeg har blitt kraftig kritisert for å skremme folk

English version of Plot article: The Laughing stock – and the pursuit of Gro