Vi vet at brukere (brann-, politi- og helsevesen) og naboer til senderne blir syke av strålingen. DNK turer frem og må ty til eksproprieringer av tak for å få satt fra seg senderne. Brukerne får munnkurv, og blir tvunget til å bruke systemet.

Den siste tiden har det også blitt avslørt at det er utdatert teknologi, til tross for at DNK har klart å få noen til å si at det er litt bedre enn det gamle systemet. Det er ikke mulig å sende bilder eller video, og i displayet må man forkorte ord for å få plass til meldinger, slik det var på mobiltelefonene for 5–10 år siden. Øvelser viser også at det ikke fungerer med mange samtidige brukere – noe som er poenget – og at det ikke fungerer innendørs. Det kan løses ved å øke strålingen eller sette opp innendørs sendere også. Hvem vil ha det?

Noen bør granske det økonomiske. Finnes det uheldige koblinger mellom leverandører og enkeltpersoner som er involvert, og hva vil kostnadene sannsynligvis bli for en utbygging til et tilfredsstillende system?

Det er synd 22. juli-granskningen ikke gikk inn på å granske nødnettsystemet; de kopierte rett og slett DNKs egen granskning av seg selv. Hele prosjektet er en katastrofe både teknisk, økonomisk og helsemessig. Stopp i tide; det er ingen skam å snu!

Brannvesenet meldte om nødnett-problemer i 2010.