Folkets Strålevern
---

Synes du nyhetsbrevet inneholder viktig informasjon som andre kan ha nytte av? Hjelp oss med å nå flere ved å videresende det til venner og kjente, informere dem om nettsiden vår og invitere dem til å følge oss på Facebook.

---

Et nytt skoleår har startet. Her er en grei oppsummering av helserisikoen vi utsetter våre barn for ved å akseptere trådløse nettverk og mobiltelefoner i skoler og barnehager, og hvorfor et kablet nettverk er en bedre løsning.

---
OECD-rapport: Teknologi fører ikke til nevneverdig forbedring i skolen

Dokumentaren: Wi-Fried? fra TV-programmet Catalyst i Australia ble tydeligvis ansett som for farlig å se for voksne, ansvarlige mennesker. Nå er den fjernet og programlederen Maryanne Demasi har blitt suspendert.

---

Laboratorieforsøket påviser at strålingen fra et vanlig trådløst nettverk frigjorde betydelige mengder kvikksølv fra amalgamfyllinger til spytt, mens fyllingene i kontrollgruppen – som ble skjermet mot det trådløse nettet – ikke gjorde det. Les mer hos Einar Flydal.

---
Hjernesvulststatistikk fra American Brain Tumor Association

Den prisbelønte filmen Take Back Your Power avdekker reelle og potensielle problemer som følger installasjon av en automatisk («smart») strømmåler. Filmen hadde nettopp gratisvisning, men den kan strømmes for $3,95.

---
Hvordan unngå at trådløs teknologi ødelegger søvnen og helsen din

Hvis man skal finne ut om det fins sorte svaner, er én grundig observasjon av en sort svane langt mer interessant enn 50 grundige rapporter som slår fast at forskerne bak rapportene helt sikkert ikke fant noen – eller at de ikke kan vite om de var sorte, de svanene som de så.

---
Barn og mobilbruk: Grovere forskningsjuks enn du trodde var mulig

Den finske professoren Rainer Nyberg er ett eksempel på at det går an å ombestemme seg i strålesaken. Det er egentlig ikke så vanskelig så lenge man ikke gjør som sjimpansene til venstre.

---

Menstad ungdomsskole blir mobilfri fra dette skoleåret. Hovedargumentet er å få elevene til å prate med hverandre og være i mer aktivitet enn før.

På Giske ungdomsskole står personalet, foreldre og elevrådet bak vedtaket. Frykten er at det legges ut bilder og videoer som kan såre, for eksempel fra dusj- og garderobesituasjoner.

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Kontakt administrasjonssekretær Mona Ulateig for å melde om adresseendring.

---

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---