Folkets Strålevern
---

Vi ønsker all våre medlemmer og lesere en god sommer!

Du oppfordres til å sende dette nyhetsbrevet videre til dine kontakter.

Informer venner og kjente om nettsiden vår.

Følg oss på Facebook.

For å følge/like oss på Facebook, må du være innlogget. Trykk deretter på «Liker»-knappen nede i logoens høyre hjørne. Gjør en innsats på Facebook i dag!

---

Ian Phillips brukte over 100 timer i måneden på mobiltelefonen i jobbsammenheng. Han var en suksessfull rugbyspiller, i ekstremt god form og var aldri syk. Før han døde arbeidet han aktivt med å spre informasjon om helserisikoen forbundet med bruk av trådløs teknologi.

---

National Toxicology Program (NTP), en del av det amerikanske helse- og omsorgsdepartementet, testet nylig hypotesen om at stråling fra mobiltelefoner ikke kan forårsake helseeffekter. Hypotesen ble avkreftet! Cellene som ble angrepet av kreft i rottene var av samme type som tidligere har utviklet seg til svulster i epidemiologiske studier.

---

Besøk denne siden for å se Kevin Kunzes dokumentar Mobilize gratis til 25. juni. Start traileren og trykk på knappen øverst til høyre i spilleren. I det nye vinduet som åpnes logger du inn eller registrerer deg som bruker hos Vimeo. Når du kommer til siden for å skrive inn kredittkortdetaljer, trykker du på den blå lenken: Apply promo code, og skriver inn koden: ClearLight.

---

De fleste printere som selges i dag har trådløstilkobling. Før du kjøper ny bør du derfor sjekke om den/de du vurderer ikke har dette eller i det minste har mulighet for å deaktivere denne funksjonen. Dette bør også sjekkes på blant annet hjemmesentraler, rutere og dekodere. Kontakt din internettleverandør hvis du trenger hjelp. Her er brukerveiledninger til Altibox-produkter.

---

Direktør Berit Svendsen i Telenor Norge gikk nylig hardt ut mot «problemkommunene» Stavanger og Sandnes når det gjelder dårlig mobildekning. Stavanger Aftenblad mener at dårlig mobildekning er for dårlig i Stavanger-regionen. Dette er debatten så langt.

---
Hjernesvulststatistikk fra American Brain Tumor Association

Lars Klæboe fra Statens strålevern tviler på at studien utført av National Toxicology Program vil snu opp ned på kunnskapen vi allerede har, men den kan sikkert bidra med noe nytt. Les saken i VG.

---
Hvordan unngå at trådløs teknologi ødelegger søvnen og helsen din

Nærsynthet, «nomofobi», endring av hjernemønstre, søvnproblem. Se hvorfor smarttelefonen utgjør en helserisiko, og hvordan du kan forbedre livet ditt ved å ta mobiltelefonferie.

---
Barn og mobilbruk: Grovere forskningsjuks enn du trodde var mulig

Foredraget «Drunk on Wireless» belyser flere sider av helserisikoen trådløs teknologi utgjør. Med presentasjoner av David Carpenter, Martin Blank, Martin Pall og Duncan Campbell.

---

Katie Singer har skrevet boken: An Electronic Silent Spring. Hun har også en nettside med masse informasjon om temaet. Vel verdt et besøk!

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Kontakt administrasjonssekretær Mona Ulateig for å melde om adresseendring.

---

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---