Folkets Strålevern
---

Vi har fått flere brev med medlemskontingent i retur. Vi setter pris på at du kontakter administrasjonssekretær Mona Ulateig hvis du har glemt å melde om adresseendring.

Du oppfordres til å sende dette nyhetsbrevet videre til dine kontakter.

Informer venner og kjente om nettsiden vår.

Følg oss på Facebook.

For å følge/like oss på Facebook, må du være innlogget. Trykk deretter på «Liker»-knappen nede i logoens høyre hjørne. Gjør en innsats på Facebook i dag!

---

Ordføreren i Haifa uttalte at det trådløse nettet blir erstattet av kablet nett, som er en trygg, strålefri løsning. Til tross for oppfatningen av at studier som ikke viser effekter har en verdi – og dermed blir brukt som en motvekt til de som viser effekter – valgte byen i det minste å følge føre-var-prinsippet.

---
OECD-rapport: Teknologi fører ikke til nevneverdig forbedring i skolen

– If we want our children to be smarter than a smartphone then we have to think harder, sier OECDs utdanningsansvarlig Andreas Schleicher.

De fleste land som hadde økt satsing på teknologi som læringsverktøy, kunne ikke vise til en nevneverdig forbedring i elevenes prestasjoner i løpet av de siste 10 årene.

---

Den helseskadelige teknologien de fleste mennesker uvitende utsetter seg og sine barn for 24 timer i døgnet, kan forhåpentligvis i nær fremtid bli erstattet av Li-Fi-teknologi. Sveitsiske SLUX er et av selskapene som leder an utviklingen av Li-Fi-teknologi.

---
Hjernesvulststatistikk fra American Brain Tumor Association

American Brain Tumor Association presenterer fakta og statistikk for hjernesvulst i USA per desember 2015.

---
Hvordan unngå at trådløs teknologi ødelegger søvnen og helsen din

Bruk av PC, nettbrett og mobil er vanlig – spesielt blant barn og unge – i løpet av dagen, før leggetid og i sengen. Det blå lyset vi utsettes for fører til søvnproblemer. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å få en god natts søvn.

---
Lær hvordan du fjerner skadelig stråling ved å kable trådløse enheter

Det er mulig å fortsette og bruke trådløse enheter uten at du utsetter deg for den skadelige strålingen det medfører. Lær hvordan du fjerner skadelig stråling ved å kable trådløse enheter.

---
Barn og mobilbruk: Grovere forskningsjuks enn du trodde var mulig

En ganske fersk pressemelding fra Cape Town beskriver et tilfelle av forskningsjuks som overskrider det de fleste vil tro kan gå an. De tre verdenskjente forskerne som står bak pressemeldingen krever at en forskningsartikkel om mobiltelefoners virkning på barn må trekkes tilbake.

---

Ordføreren i den italienske byen Borgofranco d'Ivrea har besluttet at det trådløse nettet i byens to skoler skal erstattes med kablet nett.

Hva skal til for at ordførere i Norge viser interesse for et slikt tiltak?

---

Tragisk historie om en 15 år gammel jente fra Storbritannia som ble syk av skolens trådløse nett. Hun ble funnet hengt like ved hjemmet sitt.

---

Dr. Magda Havas fra Trent University i Canada, viser hvordan stråling fra mobilmaster utgjør en helserisiko.

Se flere filmklipp her.

---

Våre svenske venner i Strålskyddsstiftelsen har laget et nytt faktablad om mobilmaster og helse. Flere andre faktablad kan lastes ned her.

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Kontakt administrasjonssekretær Mona Ulateig for å melde om adresseendring.

---

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---