Folkets Strålevern
---

Du oppfordres til å sende dette nyhetsbrevet videre til dine kontakter.

Informer venner og kjente om nettsiden vår.

Følg oss på Facebook.

For å følge/like oss på Facebook, må du være innlogget. Trykk deretter på «Liker»-knappen nede i logoens høyre hjørne. Gjør en innsats på Facebook i dag!

---

I debatten om hvorvidt nettbrett er et klokt læringsverktøy eller ikke, bekrefter nå Hanne Kofstadmoen fra Statens strålevern at stråling fra trådløs teknologi forårsaker ikke-termiske biologiske effekter og at virkningsmekanismene rundt dette er bevist. Les mer i Budstikka.

---

Lege Martha Herbert fra Harvard/USA orienterer kort og effektivt, og med opplisting av en rekke ikke-termiske biologiske effekter som er dokumentert å oppstå som følge av eksponering fra mobilteknologi.

---

Barn er mer utsatt for helseskader fra mikrobølgestråling. I denne videoen presenterer Devra Davis hva vi vet, hva vi trenger å vite og hva vi kan gjøre nå.

---

Oscillatorium.com presenterer informative «kart» om hvordan EMF påvirker oss og miljøet vårt. Kartene kan lastes ned som PDF med lenker. Her finner du PDF-er etter hovedtema, som i seg selv lenker til relevante kart om temaet du har valgt.

---

Canadisk lege og professor emeritus Anthony Miller orienterer om alvorlig helserisiko forbundet med eksponering fra trådløs teknologi.

"Waiting for the government to update their decades old regulations will be too late for the children currently being exposed to RF radiation"

---

Skolen som ble saksøkt etter at sønnen ble syk av skolens Wi-Fi, truet med å utestenge eleven da de fikk vite at han hadde målt skolens strålenivå med et måleapparat i lommen. Nå blir det rettssak.

---

Hva er egentlig 5G – neste generasjon trådløsteknologi – og når kan vi forvente at den blir tilgjengelig? Kan Li-Fi være et alternativ når den tid kommer?

 

---

Nok en fagfellevurdert forskningsstudie viser alvorlige helseeffekter som følge av mikrobølgestråling fra mobilmaster. Man ser her en klar forbindelse mellom eksponering for mikrobølgestråling og forekomst av diabetes type 2, men de andre negative effektene er kanskje enda viktigere?

---

Internasjonal protest mot Googles planer om å tilby Wi-Fi til store deler av verden fra ballonger. Dette dokumentet er noe av det mest komplette vi har sett til nå, med en rekke meget gode referanser. Anbefales!

---

Observasjoner og erfaringer bør vurderes som mye viktigere enn vitenskapelige bevis når det gjelder å treffe en beslutning om og akseptere hvorvidt noe er farlig eller fordelaktig for vår helse eller ikke, og om en teori eller hypotese er riktig eller ikke.

«Et krav om vitenskapelig bevis er alltid en oppskrift for å la være å handle og for å forsinke, og er vanligvis den skyldiges første reaksjon …» skrev WHO i 2000 om tobakksindustrien.

---

Over 100 000 «smarte» strømmålere blir fjernet i Canada etter en storm av klager om feilfakturering og tekniske problemer. Flere har begynt å brenne, og innsamling og salg av detaljert personlig informasjon er noe de fleste av oss ikke godtar … hvis vi tenker oss om.

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Ta gjerne kontakt med administrasjonssekretær Mona Ulateig hvis du lurer på noe.

---

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---