Folkets Strålevern
---

Du oppfordres til å sende dette nyhetsbrevet videre til dine kontakter.

Informer venner og kjente om nettsiden vår.

Følg oss på Facebook.

For å følge/like oss på Facebook, må du være innlogget. Trykk deretter på «Liker»-knappen nede i logoens høyre hjørne. Gjør en innsats på Facebook i dag!

---

Snart er det jul! 

For hvert nyhetsbrev setter vi oss fore å legge ved færre saker. Men det er ikke så enkelt når våre innbokser og Facebook-kontoer strømmer over av informasjon. Her er et lite utvalg av den senere tids lesestoff. 

Nok en gang konstaterer vi at mengden dokumentasjon som underbygger vårt syn om helseskadelige effekter fra mikrobølgestråling er overveldende. Det er en gedigen systemsvikt i samfunnet vårt som gjør at denne dokumentasjonen ikke legges til grunn for oppdaterte retningslinjer på området.

Vi i Folkets Strålevern ønsker oss flere medlemmer og sponsorer til jul. Vi har store, uløste oppgaver foran oss, men stadig mangel på ressurser. Er dette noe du kan hjelpe oss med?

Vi ønsker våre medlemmer, støttespillere og lesere av dette nyhetsbrevet en riktig god jul!

---

Bærum: Rådmann Erik Kjeldstadli tror at nettbrett som verktøy kan legge til rette for læring på en annen og bedre måte enn dagens verktøy. Sammen med skolesjef Siv Herikstad vil han at alle elever skal få nettbrett. Går det etter planen, inkluderes alle i satsingen «Digital skolehverdag» i løpet av 2018.

---

OECD-rapport viser at hyppig bruk av PC/tablets i skolen har negativ effekt på læring.

"Students who use computers moderately at school tend to have somewhat better learning outcomes than students who use computers rarely. But students who use computers very frequently at school do a lot worse in most learning outcomes."

---

Hva kom først: høna eller egget? Dariusz Leszczynski, tidligere medlem av det finske strålevernet og WHOs IARC/kreftutvalg, skriver om el-overfølsomhet og noceboeffekten.

---

Hvem har skylden og hvem skal ta ansvaret når man en dag blir enige om at myndighetene ikke gjorde nok for å beskytte befolkningen mot stråling?

Legal liability – Can you be sued for exposing others to Wi-Fi?

---

Motorola og flere andre selskap i teleindustrien saksøkes for over 15 milliarder kroner.

"It is fair to say that we are no longer talking about mere precaution of uncertain risk, but about prevention of highly probable and known risks."

---

Barn er mer utsatt for helseskader fra EMF. I denne videoen presenterer Devra Davis hva vi vet, hva vi trenger å vite og hva vi kan gjøre nå.

"The public needs to be informed that mobile devices emit a type of radiation which could have serious health consequences."

---

Mye godt lesestoff for juletiden her – blant annet en rekke deklassifiserte militære dokumenter som nok en gang viser at det finnes mye kunnskap om alvorlige helseeffekter fra mikrobølgestråling.

---
---

Norge 2030: Vil «trådløs-syken» endre «Tingenes Internett»?

Som Einar Flydal sier: «Ingen allmennmedisiner vil på faglig grunnlag kunne avvise en slik artikkel med sine 235 referanser til understøttende forskning, og ingen kan heller påberope seg at de ikke har tid til å lese sammendraget.»

På tide å løfte litt på nisselua? God lesning!

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Ta gjerne kontakt med administrasjonssekretær Mona Ulateig hvis du lurer på noe.

---

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---