Folkets Strålevern
---

Synes du nyhetsbrevet inneholder viktig informasjon som andre kan ha nytte av? Hjelp oss med å nå flere ved å videresende det til venner og kjente, informere dem om nettsiden vår og invitere dem til å følge oss på Facebook.

Folkets Strålevern trenger sponsorer. Kjenner du til firmaer som du tror kunne tenke seg å støtte vårt viktige arbeid, setter vi pris på at du sender dem til denne siden.

---

– Vi ønsker å ha en mobilfri skolehverdag og legge til rette for digitale pauser og bedre konsentrasjon om læringen. Vi vil at elevene skal snakke mer sammen og utvikle seg sosialt uten dingser, sier rektor på Borgen, Kathinka Blichfeldt.

---
OECD-rapport: Teknologi fører ikke til nevneverdig forbedring i skolen

Resultatene fra studien viser at barn til mødre som brukte mobiltelefon hadde lavere risiko for dårlig utvikling av språk og motoriske ferdigheter ved treårsalder, enn barn av mødre som ikke brukte mobiltelefon. Den norske stat presenterer altså en virkelighet der fostre oppnår en fordel av å bli eksponert for mobilstråling.

---

Den automatiske avlesningsenheten som er utviklet er universell og kan enkelt knyttes opp mot eksisterende vannmålere på markedet uavhengig av fabrikat, inkludert de som allerede er installert. Les Telenors beskrivelse av NarrowBand IoT-teknologien som skal brukes.

---
Hjernesvulststatistikk fra American Brain Tumor Association

Mobilselskapet Telia ønsket å bygge en 31 meter høy mobilmast ved Litle Stokkavatn. Beboerne, med Jostein Ravndal i spissen, tok opp kampen – og vant.

---
Hvordan unngå at trådløs teknologi ødelegger søvnen og helsen din

Dokumentarfilmen InPower Movement inneholder informasjon som forhåpentligvis også kan brukes i Norge til å holde individer personlig ansvarlig, og mot en domstol som ofte dømmer imot «mannen i gata» – uansett hvor ufattelig det virker for de som ikke er informert om dette.

---
Barn og mobilbruk: Grovere forskningsjuks enn du trodde var mulig

Strømkunder over hele landet får installert nye, automatiske strømmålere. Men flere setter seg på bakbeina både på grunn av helserisiko og personvern.

---

Å redusere mobiltelefonbruk er et av de viktigste tiltakene for å beskytte seg mot helseskadelig stråling – men det er mange andre strålekilder i hjemmet det er greit å være bevisst på.

---

Over 180 forskere og leger har underskrevet en appell til EU. De oppfordrer blant annet til en stopp i 5G-utrullingen inntil forskere uten interessekonflikter bekrefter at bruk av teknologien ikke utgjør en helserisiko for mennesker og miljø.

---
Einar Flydal

Følg bloggen til Einar Flydal

Har du nylig blitt medlem av Folkets Strålevern eller meldt deg på vårt nyhetsbrev, har du kanskje ikke hørt om Einar Flydal. Han skriver aktivt på EinarFlydal.com om skadevirkningene menneskeskapte elektromagnetiske felt har på mennesker, dyr og planter.

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Kontakt administrasjonssekretær Mona Ulateig for å melde om adresseendring.

---
Bli medlem i Folkets Strålevern

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---
Bli Grasrotgiver til Folkets Strålevern

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---