Folkets Strålevern
---

Synes du nyhetsbrevet inneholder viktig informasjon som andre kan ha nytte av? Hjelp oss med å nå flere ved å videresende det til venner og kjente, informere dem om nettsiden vår og invitere dem til å følge oss på Facebook.

Folkets Strålevern trenger sponsorer. Kjenner du til firmaer som du tror kunne tenke seg å støtte vårt viktige arbeid, setter vi pris på at du sender dem til denne siden.

---

Norske barn og ungdommer er i verdenstoppen i bruk av mobil og sosiale medier. I Grimstad har en gruppe barn og unge startet en kampanje som skal begrense skjermbruken.

---
OECD-rapport: Teknologi fører ikke til nevneverdig forbedring i skolen

Ved å bruke informasjonen tilgjengelig i automatiske strømmålere, har analyseselskapet ONZO spesialisert seg på å skape inntektsmuligheter for strømleverandører.

Dette sier Datatilsynet om automatiske strømmålere.

---

Styret i Folkets Strålevern innkaller herved til ordinært årsmøte.

Dato: Tirsdag 25. april 2017
Klokkeslett: 18–19
Sted: Asker Museum
Adresse: Otto Valstads vei 19, 1395 Hvalstad

---
Hjernesvulststatistikk fra American Brain Tumor Association

Å leve i en boble får en ny betydning når du ser bildene tatt av elektromagnetiske felt fra trådløs teknologi. Mennesker innkapsles i en «spøkelseskokong» av farger.

---
Hvordan unngå at trådløs teknologi ødelegger søvnen og helsen din

The Cyprus National Committee on Environment and Children’s Health har laget denne informasjonsfilmen om beskyttelse mot helseskader fra trådløs teknologi.

---
Barn og mobilbruk: Grovere forskningsjuks enn du trodde var mulig

Forbrukerrådet skriver på Facebook-siden deres at mange vil komme økonomisk dårligere ut med en automatisk strømmåler i huset. Helseaspektet er ikke en sak de ønsker å sette lyset på, så de henviser til NVE, som henviser til Statens strålevern, som henviser til

---

Under den internasjonale konferansen i Reykjavik om barn, skjermtid og mikrobølgestråling presenterte Lennart Hardell Reykjavik-appellen, som er signert av representanter fra 21 land.

---

Debatten om digitalisering av skole og barnehage har igjen blusset opp. I går lovte Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske å bruke en halv milliard kroner årlig på å kjøpe nettbrett og pc, slik at alle elever får hver sin maskin.

– Giske er mer opptatt av utstyret enn hvordan det brukes, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

---

Prosjektet «Manhattan Neighbors for Safer Telecommunications» har masse informasjon om den stadig økende helserisikoen trådløs teknologi utgjør i menneskers liv. Se for eksempel denne listen for flere beskyttende tiltak.

---

Teknologien som styrer hverdagen til milliarder av mennesker bringer med seg positive og negative sider. Mange internettjenester utvikles med kode som påvirker hjernen til å gjøre bestemte handlinger – handlinger bestemt av en håndfull teknologiselskaper.

---
Einar Flydal

Følg bloggen til Einar Flydal

Har du nylig blitt medlem av Folkets Strålevern eller meldt deg på vårt nyhetsbrev, har du kanskje ikke hørt om Einar Flydal. Han skriver aktivt på EinarFlydal.com om skadevirkningene menneskeskapte elektromagnetiske felt har på mennesker, dyr og planter. Vi anbefaler at du følger bloggen hans.

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Kontakt administrasjonssekretær Mona Ulateig for å melde om adresseendring.

---
Bli medlem i Folkets Strålevern

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---
Bli Grasrotgiver til Folkets Strålevern

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---