Folkets Strålevern
---

Synes du nyhetsbrevet inneholder viktig informasjon som andre kan ha nytte av? Hjelp oss med å nå flere ved å videresende det til venner og kjente, informere dem om nettsiden vår og invitere dem til å følge oss på Facebook.

Folkets Strålevern trenger sponsorer. Kjenner du til firmaer som du tror kunne tenke seg å støtte vårt viktige arbeid, setter vi pris på at du sender dem til denne siden.

---

TV-teamet bak dokumentaren «Wi-Fried?» får sparken

Programlederen Maryanne Demasi ble suspendert tidligere i år. Nå har hele TV-teamet fått sparken.

---

Mobilbransjen i USA skremmer myndighetene fra å opplyse om helsefaren

OECD-rapport: Teknologi fører ikke til nevneverdig forbedring i skolen

I USA heter den regulerende myndighet for trådløst utstyr og frekvenser FCC – The Federal Communications Commission. Toppstillingen der er til salgs. Julius Genachowski, en begeistret tilhenger av IKT for utvikling både av økonomi, utdanning og personlig frihet og studiekamerat til Obama, fikk styrelederjobben fra 2009 til 2013 etter å ha gitt $3 494 919 til demokratene.

---

Hva er sammenhengen mellom værsyke og el-overfølsomhet?

Det er godt dokumentert at lavfrekvent elektromagnetisk aktivitet i atmosfæren kan føre til at enkelte blir «værsyke», og at slike endringer slår ut i flere psykiatriske innleggelser, flere epileptiske anfall, flere selvmord, forstyrrelser av døgnrytmen. Men man har ikke forstått hvorfor. Merkelig nok ble en forklaring funnet i et stort tysk trykkeri.

---

Strømselskapene overvurderer folks interesse for smart strømbruk

Hjernesvulststatistikk fra American Brain Tumor Association

Det store flertallet av strømkundene er ikke så entusiastiske etter å bruke smarte strømmålere til å redusere forbruket som kraftbransjen gir inntrykk av, ifølge NTNU-forsker William Throndsen.

---

Eco Wi-Fi: Lavtstrålende ruter for deg som ikke har tilgang til kablet internett

Hvordan unngå at trådløs teknologi ødelegger søvnen og helsen din

Kablet internett er den eneste måten å få strålefritt internett, men hvis du ikke har tilgang til kabel bør du nøye vurdere hvilken ruter du skal velge. Her tilbys en ruter hvor strålingen kan reduseres manuelt.

---

International Conference on Electromagnetic Environmental Pollution i Kraków i Polen

Krakóws ordfører inviterer til International Conference on Electromagnetic Environmental Pollution. Styreleder i International EMF Alliance, Sissel Halmøy (Folkets Stråleverns generalsekretær), er en av talerne.

---

Engelsk professor advarer om økning i hjernesvulster og mangel på forskningsmidler

Den engelske professoren Geoff Pilkington er leder for Brain Tumour Research Centre of Excellence. Han sier at det foreløpig er usikkert hva som forårsaker hjernesvulster, men i motsetning til de fleste andre kreftformer kan de oppstå når som helst i livet.

---

Har du betalt regningene dine?

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Kontakt administrasjonssekretær Mona Ulateig for å melde om adresseendring.

---

Bli medlem

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr).

Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Du kan også bli sponsor.

---

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

---
---