Synes du nyhetsbrevet inneholder viktig informasjon som andre kan ha nytte av? Hjelp oss med å nå flere ved å videresende det til venner og kjente, informere dem om nettsiden vår og invitere dem til å følge oss på Facebook.

Folkets Strålevern trenger sponsorer. Kjenner du til firmaer som du tror kunne tenke seg å støtte vårt viktige arbeid, setter vi pris på at du sender dem til denne siden.

Flere skoler ønsker fordelene et mobilforbud fører med seg

Skoler som er mobilfrie har positive erfaringer med ordningen. Som følge av dette innfører stadig flere skoler mobilforbud. Sortland ungdomsskole, Alstad ungdomsskole og Engelbrektsskolan er tre eksempler. Kannik ungdomsskole innførte mobilforbud i fjor. Det har vært positivt for elevene.

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Fransk test viser at strålegrenser overskrides ved normal mobilbruk

Det er vanlig å holde mobiltelefonen helt inntil øret når man ringer, og å plassere den i BH-en, bryst- og baklommen. Europeiske regler tillater at mobilprodusenter tester SAR-verdien ved en avstand fra testobjektet. Den franske testen viser at flere godkjente mobiltelefoner overskrider strålegrensen ved normal bruk.

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Frankrike begrenser bruk av mobil og nettbrett i skolen

I 2010 sa den franske miljøministeren om forslaget til mobilforbud i klasserommet at «11 prosent av studiene peker på at helserisikoen ved stråling fra mobiltelefoner ikke er ubetydelig». Fra i år må mobiler og nettbrett ligge avskrudd i sekken hele skoledagen. Forbudet gjør unntak for pedagogisk bruk og for funksjonshemmede.

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Generation Zapped – Dokumentar om helserisikoen forbundet med trådløs teknologi

I denne dokumentaren tar filmskaperen Sabine El Gemayel for seg helserisikoen trådløs teknologi utgjør, og foreslår måter å redusere strålingen vi utsettes for.

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Teknologigigantene iverksetter tiltak mot skjermavhengighet

Mens barna våre bruker stadig mer tid foran skjermen, øker fagfolks uro for de helsemessige konsekvensene. Nå lanserer både Google og Apple nye systemer som skal redusere faren for skjermavhengighet.

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Tingenes internetts helseskadelige stråling og andre etiske utfordringer

Den teknologiske utviklingen fortsetter i et forrykende tempo. Hva kan skje i en virkelighet som endrer seg raskere enn det de klokeste og mest intelligente blant oss klarer å forholde seg til? Hvem skal skru av Skynet?

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Stråling fra VR-briller kan føre til uopprettelige skader på syn, hørsel og hjerne

Plasser smarttelefonen din i en spesiallaget pappeske, så får du muligheten til å oppleve en virtuell virkelighet. Du risikerer også uopprettelige skader på syn, hørsels- og hjerneutvikling og utvikling av kreft.

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Lege trenger legeerklæring for å få fritak fra automatisk strømmåler

En lege som kontaktet Einar Flydal er fortvilet over at leger er så lite opptatt av årsakene til helseskader. I e-posten forteller han også om da han kontaktet strømselskapet og sa han er en lege som ikke ønsker automatisk strømmåler i sitt hjem. Han ble fortalt at han må ha legeerklæring for å få fritak fra AMS-måler.

Trykk her for å dele denne nyheten på Facebook

Følg bloggen til Einar Flydal

Har du nylig blitt kjent med helserisikoen trådløs teknologi utgjør i livet ditt, har du kanskje ikke hørt om Einar Flydal. Han skriver aktivt på EinarFlydal.com om skadevirkningene menneskeskapte elektromagnetiske felt har på mennesker, dyr og planter. Vi anbefaler at du følger bloggen hans.

Husk medlemskontingenten

Folkets Strålevern er avhengig av nettopp ditt bidrag. Har du glemt å betale medlemskontingenten, setter vi pris på at betaling gjøres til kontonummer: 9680 36 31384. Merkes med medlemsnavn. Kontakt administrasjonssekretær Mona Ulateig for å melde om adresseendring.

Bli medlem eller sponsor

Medlemskap i Folkets Strålevern koster 300 kr per år (husstandsmedlem/honnør/student 100 kr). Ønsker du å støtte oss, uten å bli medlem, benyttes kontonummer: 9680 36 31384. Vi inviterer privatpersoner (i tillegg til å bli medlem) og næringsdrivende til å bidra økonomisk til vårt viktige arbeid. Støtt oss, og få din firmalogo på vår nettside!

Bli grasrotgiver

Folkets Strålevern er registrert som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Ved å velge oss som din grasrotmottaker, vil vi motta en liten andel av beløpet du spiller for som økonomisk støtte. Det vil si at dersom du spiller f.eks. Lotto for hundre kroner, mottar vi fem kroner – uten at dette påvirker din innsats, premie eller vinnersjanse!

facebook twitter google-plus youtube linkedin email