TØNSBERG/OSLO: – Alle løper en helserisiko ved eksponering for stråling fra den trådløse teknologien. Det hevder spesialist i allmennmedisin, Sigurd Nes i Bærum. Han er svært kritisk til helsemyndighetenes håndtering av problematikken, og er glad for at Odd-Erik Helgesen står frem med sin historie.

– Frislippet av den trådløse teknologien er verdenshistoriens største eksperiment på menneskeheten, mener Nes.

– Medisinsk sett har vi bare så vidt begynt å erkjenne reaksjoner, som her hos Odd-Erik Helgesen, som et biologisk fenomen. Men det er heldigvis en gryende forståelse hos flere og flere leger om at noen reagerer med alvorlige symptomer ved eksponering for lavfrekvente eller høyfrekvente felt eller begge deler.

Nes synes det er tragisk at norske myndigheter, med den politiske ledelsen i spissen, henfører dette til psykiatrien.

– Europaparlamentet har innstendig oppfordret europeiske land om å føre et strengt føre-var-prinsipp. Verdens helseorganisasjon (WHO) har erklært all elektromagnetisk stråling som mulig kreftfremkallende. Nes sier at på sikt kan eksponeringen skade hjernen og ødelegge hjerneceller.

– Det vitenskapelige grunnlaget utgjøres av tusenvis av publikasjoner, selv om myndigheter og industri forsøker å innbille oss den motsatte. Selv har Nes hatt mellom 30 og 40 pasienter med betydelig invalidiserende reaksjoner.

– Jeg kan ikke si at jeg har behandlet dem, bortsett fra å dempe eksponeringen. Vår medisinske forståelse av hva som skjer er svært begrenset.

– Hvilke symptomer er vanligst?

– Hos mine pasienter er det et stort sprik i sykdomsgraden. Det som går igjen er hodepine, konsentrasjonsproblemer, store søvnforstyrrelser og slapphet. I tillegg kommer en rekke andre symptomer.